12:00

Gamlestaden FF

Stark seger borta mot Tollered!

Lördagsmatch på mysiga Spinnarvallen, mycket bättre blir det inte.
Vi hade en tydlig matchplan och följande elva började matchen: Philip - Ali, Omar, Olsson, Rinman - Mattias, Larsson, Saman - Robin, Tobbe, Hoang Avgörare: Greg, Glenn, Itian, Toffis, Söderqvist

FÖRSTA HALVLEK
Vi börjar matchen bra och har två frilägen när Robin är igenom men målvakten räddar ena och det andra avslutet hamnar tätt utanför stolpen. Tobbe har ett skott på mål, men får ingen fart på avslutet. Hoang hotar ständigt på kanten men något mål blir det inte. Inte förrän Tobbe tar sig in i straffområdet och slår en pass in framför mål där Robin stöter in 0-1!
Detta i minut 27. Vi fortsätter att skapa chanser, och den mest minnesvärda är Mattias inlägg till Hoang som nickar, men målvakten gör en kanonräddning.
Tollered hotar på fasta och har bla en nick klockrent i ribban. Annars så är det mest när vi halkar som det uppstår lite problem, Olsson trillar ordentligt två gånger när han har bollen, Ali och RInman ramlar också, och Omar avslutar halvleken med någon slags breakdance utan boll.
En bra halvlek totalt sett dock och vi borde ha avgjort matchen redan här.

ANDRA HALVLEK
Egentligen ingen stor förändring spelmässigt mot första halvleken, däremot så börjar lagen bli långa efter nån kvart. Vi fortsätter skapa en massa lägen, främst är det Robin som fortsätter att vara igenom men inte få in bollen i nät. Även Saman har ett par lägen, ett skott och en bra chans på en inläggsfrispark.
Det är stabilt bakåt och känslan är att Tollered inte riktigt orkar mobilisera något ordnat anfallsspel. Dom är trogna sin spelidé och det kommer ett antal inlägg som självklart kan bli farliga och oroa men vi fredar oss bra.
1-0 står sig och vi slår Tollered för första gången!

SAMMANFATTNING
En match som vi borde ha avgjort tidigt som sagt. Nu gör vi inte det och det blir onödigt spännande. En stabil insats bakåt av både försvar och målvakt, och ett hårt jobbande mittfält som gör att vi vinner den kampen. Sen så skapar vi massor framåt, den biten är svår att klaga på.
Gött att vi inte drar på oss en enda varning och bra gjort av Omar och Olsson att hålla sig från frisparkar i andra trots fysiskt motstånd. Fullt rättvis och viktig seger!

Matchens GaFFlar:

Saman: Var överallt och kampade och slet. I Richards och Johans frånvaro så klev Saman fram och visade vägen för hela laget med sin inställning. Spelar så som vi vill att han ska spela, dvs inga krusiduller utan väljer det rätta alternativet hela matchen.

Hoang: Mycket piggare än senast. Har riktigt roligt på kanten och det är lite Liseberg över attraktionskraften. Oerhört nära att göra ett mål på nicken i första.

Mattias: Får spela mittfält denna match och gör det bra. Fin fot som vanligt som hade kunnat gett ett par assist med lite mer fokus i avsluten. Tog verkligen jobbet och är flera gånger hemma i vårat straffområde och får undan bollen.